Majbrit Villadsen

Jeg ved at mange tænker nærvær, og specielt intimitet, som noget der hører til parforholdet og sexlivet. Og når jeg nævner ordet nydelse, forbinder de fleste det med noget seksuelt. 

Den myte vil jeg gerne pille fra hinanden. For sådan er det slet ikke. 

Én definition på intimitet, er en følelse eller oplevelse af personlig nærhed og fortrolighed.

Nærhed kommer af nærvær

Men det at være fysisk nær garanterer ikke at du er nærværende. Du kan sagtens sidde ved siden af nogen, og endda føre en samtale, uden egentligt at være tilstede, hvis din opmærksomhed og fokus er et helt andet sted. 

Når du er opmærksom i kontakten, udviser interesse, kærlighed eller omsorg, og oprigtigt er tilstede her og nu, er du nærværende.

Når vi bliver mere nærværende i vores liv, mere tilstede i vores parforhold, i vores venskaber, med børn og familiemedlemmer, og endda med kollegaer, så øger vi kvaliteten i alle vores relationer.

Den intimitet som opstår ud af at vi er nærværende, er noget af det som – for mig - beriger hverdagen, og giver livet mening.

Intimitet i en relation, handler om at lade nogen komme helt ind

Det handler om fortrolighed, sårbarhed, og ærlighed. Og det kan føles ligeså intimt at dele en længe gemt hemmelighed med en god veninde, eller udveksle et varmt kram med et familiemedlem, som det kan, at elske. Samtidigt kan sex (desværre) også være præget af manglen på intimitet. Ikke særligt rart.

Al intimitet starter med dig selv

Du kan træne og udvikle din evne til at være (mere) nærværende – også med dig selv.

Skriv dig op til at modtage e-mails fra mig, så hjælper jeg dig på vej, med en enkel øvelse du kan gøre på 5 minutter, som med det samme bringer fokus tilbage til dig og din krop.

Som en sidegevinst, øger det din evne til at mærke nydelse.

Hvis du laver den 5 minutter om dagen, vil du hurtigt kunne mærke en forandring. Øvelsen er fra Betty Martin, som har skabt Wheel of Consent®, som er et redskab til at blive mere opmærksom på, hvad der sker i dig, specielt i relation til andre.

Det er simpelt, men det tager tid at ændre gamle mønstre, så vær tålmodig med dig selv. Når du mærker glæden ved at komme hjem til dig selv, og hvordan det påvirker din livslyst, dit energiniveau og din evne til at være nærværende OG gør dine relationer og interaktioner lettere, dybere og mere meningsfyldte, vil det være det hele værd. Jeg hepper på dig!

Om forfatteren

Hej, jeg hedder Majbrit, og siden 2016, har jeg arbejdet med, og været dybt fascineret af, the Wheel of Consent®. Det er et redskab til indre transformation, der gør det væsentligt lettere at mærke hvad du har lyst til, og til at sætte grænser, så det bliver nemmere og sjovere at være dig i relation til familie, kæreste, venner og kolleger.