Majbrit Villadsen

Måske lyder det ikke så sexet at røre ved et dødt objekt.

Og måske tænker du, ’hvordan kan det give mig mere lyst, intimitet og nærvær’?

Jeg er glad for at du spørger.

Vi er født med en nysgerrighed på at udforske verden, og tage sensoriske data ind. Spædbørn rører ved alt, hvad de kan komme i nærheden af, og putter det gerne i munden, hvis de kan. Eller ’smager’ på det med læber og tunge.

Og vi er også gearet til at gå efter det som føles godt, behageligt, lækkert og nydelsesfuldt. 

Men som vi vokser op, kan sociale regler, kultur, religion, vores forældres reaktioner på vores udforskning, og meget andet, gå ind og blokere lidt (eller meget) for vores nysgerrighed og lyst til at udforske. Og for vores evne til at omsætte de stimuli og sensoriske data vi tager ind, til noget nydelsesfuldt.

En af de grundlæggende øvelser i Wheel of Consent®, handler om at vække nysgerrighed og lyst igennem vores hænder. Og det involverer kun dig og et hvilket som helst objekt. For vores hænder og fingre indeholder flere nerveceller, end nogen andre steder i kroppen, udover vores tunge og kønsorganer. 

Det er igennem nervecellerne, at vi kan tage informationer ind. De informationer sendes så til bearbejdning i hjernen.

Hvis du vil høre mere om det, og hvordan du kan øge din evne til at mærke dig selv bedre, så skriv dig op til at modtage e-mails fra mig, så sender jeg dig en video med øvelsen, så du kan lave den selv.

Hvis du bliver hængende på e-maillisten, vil jeg også, i en senere mail, dele hvad det er der sker, når vi laver den øvelse. Og jeg fortæller om den direkte og den indirekte rute til nydelse, og hvorfor mange af os kun kører på halv kapacitet, i forhold til at mærke nydelse.

Du kan lære hvordan du øger dit potentiale for at mærke endnu mere, og komme endnu mere tilstede her og nu, ved at træne din evne til at vække dine hænder.

Som en sidegevinst, øger det din evne til at mærke nydelse

Hvis du laver den 5 minutter om dagen, vil du hurtigt kunne mærke en forandring. Øvelsen er fra Betty Martin, som har skabt Wheel of Consent®, som er et redskab til at blive mere opmærksom på, hvad der sker i dig, specielt i relation til andre.

Det er simpelt, men det tager tid at ændre gamle mønstre, så vær tålmodig med dig selv. Når du mærker glæden ved at komme hjem til dig selv, og hvordan det påvirker din livslyst, dit energiniveau og din evne til at være nærværende OG gør dine relationer og interaktioner lettere, dybere og mere meningsfyldte, vil det være det hele værd. Jeg hepper på dig!

Om forfatteren

Hej, jeg hedder Majbrit, og siden 2016, har jeg arbejdet med, og været dybt fascineret af, the Wheel of Consent®. Det er et redskab til indre transformation, der gør det væsentligt lettere at mærke hvad du har lyst til, og til at sætte grænser, så det bliver nemmere og sjovere at være dig i relation til familie, kæreste, venner og kolleger.