Majbrit Villadsen

Rigtig mange forbinder ordet nydelse med noget seksuelt.

I Den Danske Ordbog står der om nydelse: ”stærk følelse af sanseligt, kropsligt eller sjæleligt velvære, glæde og tilfredsstillelse.”

For mig at se, er der varierende grader af nydelse, og mange forskellige måder at mærke nydelse på. Nogle af dem hænger sammen med det seksuelle, og andre er så fjernt fra det, som de kan være.

Prøv at huske tilbage på et øjeblik med en god ven, hvor du var så opslugt og engageret i en samtale, at du glemte tid og sted. Hvordan mærker du det i kroppen?

Eller du sad på stranden og så på at dine børn legede, og det fyldte dig med en glæde og en lykkefølelse, og i det øjeblik var verden et perfekt sted at være. Hvordan føles det i din krop?

Eller du kom hjem fra arbejde, træt og udmattet, og blev mødt af din hund, som var ellevild for at se dig. Den hoppede og dansede som om den ikke havde set dig i flere uger. Dens kådhed kunne ikke undgå at smitte af på dig, du lod dig rive med, og begravede dine hænder i dens pels. Pist væk var trætheden og arbejdsdagens bekymringer. Hvad lægger du mærke til indeni?

Hverdagen rummer masser af muligheder for at mærke nydelse

Fra det subtile til det ekstatiske.

Og selvom jeg snakker rigtig meget om den taktile sans, altså det vi mærker igennem vores nerveceller i huden, så kan alle vores sanser berige os. Hvad du...

  • Smager
  • Dufter
  • Hører
  • Ser på

...kan bringe dig enorm glæde, velvære og overskud - og styrke din livslyst.

Hvis du har lyst, så gå på opdagelse over de næste dage. 

Bliv opmærksom på flere og flere kilder til store som små nydelser i din hverdag. Giv dem plads. Dyrk dem lidt, og lad det fylde dig op. Jo mere du gør det, jo bedre bliver du til at lægge mærke til endnu mere nydelse, og jo nemmere bliver det for dig at mærke det i kroppen – både i og uden for sengen.

Vil du vide endnu mere om nydelse, nærvær og relationer?

Skriv dig op til at modtage e-mails fra mig herunder, så deler jeg en video om at udforske nydelsen i dine hænder. Det er din indgangsvinkel til at mærke mere lyst og nydelse i det hele taget. Og til at blive mere nærværende i din krop, som er første skridt til en dybere intimitet med en anden. Jeg skriver også om at følge den nydelse du allerede mærker, fremfor den nydelse du tænker, du burde mærke.

Det siges at vi automatisk lægger mere mærke til det negative end det positive i vores liv. Noget med evolution, og hvordan vores overlevelse har været afhængig af at spore farer. Så vi skal arbejde bevidst på at få øje på det gode i vores liv. Det er min invitation til dig i denne uge – hvis du har lyst til at lege med.

Som en sidegevinst, øger det din evne til at mærke nydelse

Hvis du laver den 5 minutter om dagen, vil du hurtigt kunne mærke en forandring. Øvelsen er fra Betty Martin, som har skabt Wheel of Consent®, som er et redskab til at blive mere opmærksom på, hvad der sker i dig, specielt i relation til andre.

Det er simpelt, men det tager tid at ændre gamle mønstre, så vær tålmodig med dig selv. Når du mærker glæden ved at komme hjem til dig selv, og hvordan det påvirker din livslyst, dit energiniveau og din evne til at være nærværende OG gør dine relationer og interaktioner lettere, dybere og mere meningsfyldte, vil det være det hele værd. Jeg hepper på dig!

Om forfatteren

Hej, jeg hedder Majbrit, og siden 2016, har jeg arbejdet med, og været dybt fascineret af, the Wheel of Consent®. Det er et redskab til indre transformation, der gør det væsentligt lettere at mærke hvad du har lyst til, og til at sætte grænser, så det bliver nemmere og sjovere at være dig i relation til familie, kæreste, venner og kolleger.