Lær at navigere i relationer uden at miste dig selv

Når du bliver bedre til at mærke dine og andres grænser, og stå ved dig selv og dine behov, bliver det nemmere at interagere med famile, venner, kæreste og kolleger. Skriv dig op til at få e-mails om relationer, selvudvikling, tilbud og workshops, så hjælper jeg dig på vej.

 Du kan let framelde dig igen. Privatlivspolitik.

Hvad er Wheel of Consent®?

Wheel of Consent er et enkelt, men kraftfuldt, selvudviklingsredskab til at øge din indre opmærksomhed på hvad der føles godt for dig. Det kan hjælpe dig med at skabe klarhed omkring dine intentioner og interaktioner, og til at mærke og udtrykke dine grænser og forbedre din kommunikation. Det hjælper dig til at blive tydelig omkring dine behov og ønsker, samt hvad du helhjertet er villig til, eller ikke er villig til. Igennem din evne til at sige til og fra skaber du bedre relationer.

Det er en model udviklet af Dr. Betty Martin, som oprindeligt er baseret på (men ikke begrænset til) udveksling af berøring. Den skelner imellem ’handlingsaspektet’ i en interaktion - hvem der ’gør’; og i hvilken retning ’gaven’ går – altså hvem det er for. Det skaber fire forskellige måder at opleve interaktioner på, som du kan læse om længere nede.

Hvor ofte har du sagt JA til noget, men i virkeligheden ment NEJ? 

Og hvor ofte har du sagt NEJ til noget, men i virkeligheden haft lyst til at sige JA? 

Ved du hvad du gerne vil have – og kan du bede om det? 

Og hvad vil det egentligt sige at give og modtage?

Dagligt stilles vi over for valg som vi skal tage stilling til – i arbejds- og privatlivet, i vores relationer og i intime stunder - og ofte kører vi på

automatpilot, uden at mærke ind i hvad vi virkelig har lyst til. 

Når vi ikke får mærket og udtrykt hvad vi har brug for eller lyst til, ender vi ofte med bare at følge hvad de andre vil. I længden fører det til frustrationer, vrede og bitterhed, når vi giver mere end vi er villig til.

Nogle gange går det så stærkt, at vi ikke er opmærksom på at vores grænse (endnu engang) er overskredet før bagefter, hvilket kan føles frustrerende, sorgfuldt og alt der i mellem.

Se kommende datoer for 2-dages workshops her >>

Denne workshop hjælper dig til at forstå de fire forskellige dynamikker der kan opstå, når vi relaterer til andre. Og den giver dig mulighed for at udforske samtykke i et bredere perspektiv, nemlig som en aftale i mellem to (eller flere) personer, hvor det er tydeliggjort hvem der gør eller handler, og hvem handlingen er for. 

Når vi tydeliggør intentionen, så vel som handlingen og hvem det er for, bliver vi i stand til bedre at give et fuldt informeret samtykke. Vi bliver, med andre ord, mere klar på om vi er et JA eller NEJ. På den måde udvikler vi en kropslig autonomi, som for mange er gået tabt igennem opvæksten. Her har vi måtte tilpasse os for at bibeholde kærlighed, tryghed, og en følelse af at høre til. 

Som børn lærer vi at vores følelser og behov er mindre vigtige end det der skal gøres. Det sker f.eks. når vi får skiftet ble under skrig og skrål, eller børstet tænder mod vores vilje. Vi lærer at vi ikke har et valg, og at vores nej ikke tæller. Det bærer vi med os som voksne, indtil vi aflærer det. Derfor opdager vi heller ikke altid, at der har været et grænsebrud før efter det er sket. For vi har ikke lært vores grænser at kende eller lært at værdsætte og udtrykke vores indre signaler, når der sker noget, vi ikke har lyst til.

Hvad får du ud af det?

Workshoppen er en mulighed for at udforske hvad der sker i dig i relation til andre, så du kan blive bedre til at mærke, og stå ved, dig selv. Så du kan blive bedre til at give udtryk for dine ønsker, behov og grænser. Der vil være forskellige øvelser for at du kan begynde at:

  • Vække sanseligheden og evnen til at mærke dine hænder (og resten af kroppen), og bruge det til at øge din indre forbindelse
  • Give plads til dine behov, og træffe valg der er gode for dig
  • Forstå de reelle dynamikker i at give og modtage
  • Blive mere opmærksom på dine behov, ønsker og grænser (dit ’ja’ og dit ’nej’), og udtrykke dem klart og tydeligt, så du kan føle dig mere tryg i kontakt med andre
  • Øge dine evner til at kommunikere hvad du mærker, og bede om det du har lyst til
  • Få adgang til sider af dig selv, som er blevet gemt væk, og som nu er klar til at blive set, værdsat og helet
  • Opbygge tillid til dig selv, så du oplever at du kan stå op for dig selv
  • Udvikle integritet og gavmildhed ved at have klare rammer
  • Blive opmærksom på, og tage ansvar for, dine grænser, så du kan interagere mere frit
  • Forstå, at når du rører ved en anden, er det ikke ensbetydende med at du giver

Du vil blive støttet i at udtrykke hvad du mærker, så du kan begynde at ændre mønstre, som ikke længere gavner dig, og som står i vejen for at du kan være fuldt tilstede i din krop i samvær med andre. Det, du lærer i denne workshop, vil have indflydelse på, og hjælpe dig, i mange andre områder af livet. Du lærer at blive mere og mere tro mod dig selv, og træffe valg der er gode for dig. Samtidigt bygger du et solidt fundament for stærke og sunde relationer.

Det siger tidligere deltagere

Peter


Majbrit er et kæmpe naturtalent som leder/facilitator af en sådan workshop. Hun er et meget kærligt, omsorgsfuldt og empatisk menneske, der på bedste vis evner at inkludere og rumme alle i gruppen, og sørge for at man føler sig som en del af gruppe uanset hvor man lige er følelsesmæssigt eller på anden måde.

Janne


En virkelig tryg og givende workshop med mange aha øjeblikke. Jeg fik fordybet og nuanceret nogle områder, der i forvejen er spotlys på. Workshoppen var rig på både viden og integration af denne i kroppen. Smukke sharings og dejlige mennesker i gruppen. 

De fire dynamikker

Wheel of Consent hjælper dig til at navigere i relationer, ved at give dig en forståelse af de fire forskellige måder at interagere på. Der er forskellige øvelser til at udforske dynamikkerne, her i blandt enkle berøringsøvelser. Det er dog ikke berøringen i sig selv, der er vigtig, idet fokus i workshoppen er på at mærke dig selv, og ud fra det træffe valg der er gode for dig. Det betyder også at du selv vælger om, og med hvem, du udveksler berøring. Alle øvelser er påklædte.

Det er i samspillet med andre at du udvikler dig. Når du lægger mærke til hvad der sker i dig, og får øje på nye muligheder at være i verden på. Derfor er det heller ikke selve handlingen, f.eks. berøringen, der er vigtig, men det at du træner dig i at træffe valg, som støtter dig i at være den person, du gerne vil være.

Tage

Tage til gavn for dig selv. Du gør det, du har lyst til, samtidigt med at du respektere din givers grænser - den aftale i har lavet.

Tillade

Tillade en anden at bruge dig til gavn for dem. De gør det, de har lyst til, indenfor dine grænser - den aftale i har lavet.

Tjene

Tjene en anden til gavn for dem. Du gør det, de har bedt om, indenfor dine grænser.

Acceptere

Acceptere gaven i en andens tjenstydelse. De gør det, du har bedt om (og kun det), indenfor deres egne grænser.

Det er først når vi piller de fire dynamikker fra hinanden, og dykker ind i hver enkelt, at vi virkelig kan forstå dem. Så kan vi drage glæde og gavn af de indsigter vi får, også i vores øvrige liv udenfor workshoppen.

For at forstå dynamikkerne i Wheel of Consent skal vi dykke dybere end blot det mentale plan. Hovedet alene kan ikke give den fulde oplevelse, og derfor er vi nødt til at inddrage kroppen, så vi fuldt ud kan opleve og forstå, og få det ind under huden. Derfor vil der være forskellige muligheder for interaktioner med dig selv og andre i denne workshop, og invitationen er altid at følge det som føles trygt og godt for dig, og deltage på den måde som er bedst for dig.

Hvad kommer der til at ske?

Workshoppen er baseret på enkle øvelser, interaktioner og refleksioner til at øge din bevidsthed, så du får en direkte oplevelse af de dynamikker, der kan opstå når vi relaterer til andre.

Undervisningen er praksis-orienteret med teoretiske elementer og refleksion. Som deltager, inviteres du igennem enkle, påklædte øvelser, til at dykke ind i de fire forskellige dynamikker i Wheel of Consent. Du inviteres til at mærke hvad der føles godt for dig, og hvordan det føles at give og modtage, når intentionen er tydelig. Du guides til at blive opmærksom på hvad din krop fortæller dig, og hvordan du kan formidle det med integritet og omsorg - for dig selv og andre.

Hvem er det for?

Jeg synes Wheel of Consent er genialt, og at alle kan få noget ud af at være med på en workshop. Tryghed er vigtigt, for at du og dit nervesystem har mulighed for at lære noget nyt. Det betyder også at hvis du har oplevet voldsomme traumer, kan det være en fordel at starte med private sessioner. Ellers kan du komme til at presse dig selv for meget, da der ikke er mulighed for at gå ind i et individuelt terapeutisk rum på workshoppen. Du er velkommen til at tage en snak med mig inden tilmelding, så du kan finde ud af hvad der er bedst for dig.

Workshoppen er for dig, som vil blive bedre til at mærke dig selv, og hvad du har lyst til - og ikke lyst til - og træffe valg derefter. 

Den er for dig som længes efter at hvile mere i dig selv, være mere selvsikker, og som vil være bedre til at mærke og sætte grænser.

Den er også for dig som ønsker at være mere nærværende, mærke mere nydelse, samt øge kvaliteten af, og integriteten i, din berøring.

Og den er for dig som ønsker at lære mere om dig selv, og skabe stærkere og sundere relationer, om det er professionelt eller personligt.

Det, du lærer her, er lige brugbart om det er med din kæreste, ven, forældre, børn, kollega, eller i et tilfældigt møde på en bytur.

Det er ikke nødvendigt at have kendskab til Wheel of Consent i forvejen, og anden erfaring er heller ikke nødvendig. Hvis du allerede kender til Wheel of Consent er du velkommen, det er altid muligt at øge vores opmærksomhed, og finde nye lag i hver oplevelse.

Alle er velkomne, uanset alder, køn eller etnicitet, og du er lige velkommen om du er single eller i et parforhold.  Min intention er at få alle til at føle sig set, hørt og respekteret, og mit ønske er, at du som deltager vil bidrage til det. Invitér gerne en ven, kæreste eller et familiemedlem med (så er der også mulighed for at kunne arbejde videre med det uden for workshoppen).

Se kommende datoer for 2-dages workshops her >>

Hvem er jeg?

Jeg hedder Majbrit Villadsen, og er indehaver af SoulBliss. Jeg har i mere end 10 år, hjulpet mennesker med at komme fra hovedet og ned i kroppen, og mærke mere livsglæde, nydelse og overskud. 

Siden 2016, har jeg arbejdet med - og været dybt fascineret af Wheel of Consent® som et redskab til indre transformation. Jeg er Certificeret facilitator ved School of Consent, som er grundlagt af Dr. Betty Martin, skaberen af Wheel of Consent®. Dermed er du sikret, at jeg er trænet, godkendt og kvalificeret i overensstemmelse med Betty Martin’s standard for videreformidling af materialet og indholdet i workshoppen. I takt med at Wheel of Consent® bliver mere og mere kendt, og bruges i mange forskellige sammenhænge, kan det være en jungle at finde rundt i hvem der virkelig har styr på materialet og dynamikkerne. Du kan altid se Certificerede facilitatorer her

Hvis du har spørgsmål, så skriv til mig på soulbliss@soulbliss.dk eller ring på 53377882.

Lær at navigere i relationer uden at miste dig selv

Skriv dig op til at få e-mails om relationer, selvudvikling, tilbud og workshops, så hjælper jeg dig på vej.

 Du kan let framelde dig igen. Privatlivspolitik.