Majbrit Villadsen

- som underminerer nærvær og intimitet

Jeg har i mere end 10 år hjulpet mennesker med at komme fra hovedet og ned i kroppen. For at kunne slappe mere af, blive mere nærværende, mærke mere. Rigtig mange har svært ved at slappe af, give slip og nyde nuet.

Måske kender du det?

Måske synes du også at lysten og intimiteten er gået fløjten, og husker med længsel tilbage til svundne tider.

Vil du have en enkel øvelse, der kan hjælpe dig med at komme ud af hovedet og ned i kroppen; blive mere nærværende, OG mærke mere velvære og nydelse? Så skriv dig op til at modtage e-mails fra mig herunder, så sender jeg dig en video med øvelsen.

Er der nogen hjemme?

Nå, men nu til det som jeg ser som den største fejl de fleste begår, som underminerer nærvær og intimitet, og i sidste ende kan koste lysten.

Jeg har snakket med hundredvis af mennesker, og langt de fleste har det til fælles at de - når de er i intime stunder - lægger det meste af deres fokus og opmærksomhed i den anden. De går op i hovedet, og er alt for optaget af hvad den anden tænker, mærker, føler og har lyst til. Altså, de går ud af sig selv. Og når de er dér, så mærker de ikke rigtigt hvad der sker i deres egen krop. Der er ikke nogen hjemme.

Det samme foregår ovre i den anden. Så der er heller ingen hjemme. Grundlaget for intimitet er kontakt. Men kontakt med andre forudsætter kontakt til os selv.

Kan du følge hvor jeg vil hen?

Lad mig forklare det med et billede

Det er som at stå foran en lukket dør og banke på, i ønsket om at blive lukket ind…men der er ikke nogen hjemme. Og du er heller ikke hjemme, for du står foran den lukkede dør, og spekulerer på, hvor den anden er henne.

Der er ikke noget at sige til at det er sådan.

Jeg ved fra min egen seksualundervisning, eller mangel på samme, at fokus lå mere på hvilke farer der lurede i form af kønssygdomme eller uønsket graviditet. Og jeg lærte hvordan jeg skulle sætte et kondom på en banan, en færdighed jeg ikke har haft brug for siden.

Fokus var ikke på at mærke mig selv og min lyst - eller mangel på lyst 

Jeg lærte ikke, hvordan jeg kan skabe en dybere kontakt med min krop.

Hvordan jeg kan blive opmærksom på, og følge, de signaler min krop sender, og give udtryk for hvad der føles godt eller ikke føles godt.

Og jeg lærte heller ikke at kunne rumme mig selv og mine egne reaktioner/følelser/tanker, i mødet med den anden. Når jeg f.eks. ikke længere havde lyst til at være i det der skete, men blev. For jeg kunne ikke håndtere skamfølelsen ved at blive stemplet som hende den snerpede, narref….., når ham jeg var sammen med var fyr og flamme, og tydeligvis havde lyst til at fortsætte (og undskyld, at jeg i min frygt antog, at det ville være resultatet af et ’nej’).

Derfor blev det utroligt svært at stå ved mig selv, og sige nej eller stop, selvom det var det, jeg mærkede i min krop. 

For der var aldrig nogen der havde hjulpet mig til at rumme min egen frygt, og til at være med de svære følelser uden at gøre mig selv forkert. Så som voksen blev jeg ved med at gøre mig selv forkert…jeg var bare ikke klar over det…før jeg blev det (igennem træning, opmærksomhed og støtte fra forskellige mentorer).

Hvad er din historie?

  • Føler du dig rustet til et kærligt og inderligt forhold til dig selv og andre?
  • Kan du udtrykke din lyst, så vel som dine grænser?
  • Har du lært at være med de svære følelser i (sex)livet, uden at du trækker dig, eller lukker ned?
  • Kan du stå ved dig selv, eller følger du bare med? Og hvordan har du det med nydelse?

Det der med at gå ud af sig selv er menneskeligt, og kan have rod i vores egen usikkerhed og følelse af utilstrækkelighed, og af ikke at være god nok.

Det kan have rod i gamle pleaser-mønstre.

Det kan have rod i, at vores samfund generelt er meget performance-orienteret, fokuseret på resultater.

Eller 117 andre ting, alt efter vores opvækst og signaler fra omgivelserne, og hvad vi har omsat det til at betyde. Og det er ikke kun begrænset til vores seksuelle liv.

Den gode nyhed er, at uanset om det er den ene eller den anden årsag, så kan du gøre noget ved det. 

Du kan træne din evne til at være i kontakt med dig selv – så du ikke mister dig selv. Og det er ikke raketvidenskab, og langt fra så svært som mange går rundt og tror, men det tager tid. Det er det vi gør på en Wheel of Consent® workshop.

Vil du have en enkel øvelse, der kan hjælpe dig med at komme ud af hovedet og ned i kroppen; blive mere nærværende, OG mærke mere velvære og nydelse? Så skriv dig op til at modtage e-mails fra mig herunder, så sender jeg dig en video med øvelsen.

Som en sidegevinst, øger det din evne til at mærke nydelse

Hvis du laver den 5 minutter om dagen, vil du hurtigt kunne mærke en forandring. Øvelsen er fra Betty Martin, som har skabt Wheel of Consent®, som er et redskab til at blive mere opmærksom på, hvad der sker i dig, specielt i relation til andre.

Det er simpelt, men det tager tid at ændre gamle mønstre, så vær tålmodig med dig selv. Når du mærker glæden ved at komme hjem til dig selv, og hvordan det påvirker din livslyst, dit energiniveau og din evne til at være nærværende OG gør dine relationer og interaktioner lettere, dybere og mere meningsfyldte, vil det være det hele værd. Jeg hepper på dig!

Om forfatteren

Hej, jeg hedder Majbrit, og siden 2016, har jeg arbejdet med, og været dybt fascineret af, the Wheel of Consent®. Det er et redskab til indre transformation, der gør det væsentligt lettere at mærke hvad du har lyst til, og til at sætte grænser, så det bliver nemmere og sjovere at være dig i relation til familie, kæreste, venner og kolleger.